Geplaatst op

Is uw auto winterklaar?

auto winterklaar makenOm vertraging in de planning te voorkomen is het in deze periode van het jaar handig om de volgende voorzorgsmaatregelen te treffen.

Spuitbus met Ruitontdooier

Handig voor het ontdooien van ijs op de ruiten en bij de deurrubbers. Uw ruiten met een ruitenkrabber ijsvrij maken is nogal tijdrovend.

Ijsdeken

Wil je nog meer tijd besparen wil je kunnen instappen en wegrijden in de ochtend? Een ijsdeken op het voorruit van de auto plaatsen is de oplossing.

Vermijd condens op de ramen

Goed zicht moet één van de hoogste prioriteiten hebben in de auto. Rij pas als de ramen condensvrij zijn. De airco aan doen helpt hierbij.  Met een microvezel doek ben je ook een heel eind. Zo zijn de ramen ook weer wat schoner.

Korte afstanden

Probeer zo min mogelijk de auto voor korte afstanden te gebruiken. Door de korte ritjes warmt de auto niet voldoende op, waardoor er startproblemen op termijn kunnen optreden. De auto starten voor korte ritjes is tevens niet ideaal voor de accu.

Vastgevroren handrem

Om te voorkomen dat de handrem vast vriest, kun je beter deze niet gebruiken in de winter. Zet de auto in versnelling en voorkom zo dat deze van zijn plek rolt. Indien je een automatische versnellingsbak hebt, zet deze in de P stand. Als de handrem is vastgevroren, laat je de auto een tijde warm draaien zodat alles ontdooit.

Vast gevroren deur

Het rubber insmeren met bijvoorbeeld Vaseline. Siliconenspray is ook een oplossing hiervoor. Is de deur vastgevroren, duw deze voorzichtig aan zodat het ijs breekt. Let wel dat je tijdens het duwen geen deuk in het carrosserie aanbrengt.

Strooizout is schadelijk

Strooizout is niet bevorderend voor het behoud van een mooie carrosserie. Roestvorming ontstaat hierdoor sneller. Voorkom dat strooizout lang op de auto blijft zitten, en laat de auto regelmatig stomen en reinigen.