Binnenkant en buitenkant reiniging auto

Hoe reinigen wij de onderdelen aan de binnenkant en buitenkant van de auto

Op deze pagina nemen wij je mee in ons het proces van een auto reinigen en poetsen aan huis of bedrijf. Deze onderstaande video geeft je een indruk van een uitgebreide interieur en exterieur (binnenkant en buitenkant) reiniging. 

Hieronder kan je per stap zien hoe de reiniging op locatie er aan toe gaat.

Onderdelen van de binnenkant (interieur)

Stap 1️⃣: Stoomreinigen van het dashboard, stuur, middenconsole, vakken en naden.

De binnenkant van de auto met stoom schoonmaken is een effectieve methode. Doordat de stoom met hoge druk wordt uitgeblazen en heet is (variërend tot 180 ℃), wordt de auto in relatief korte tijd schoner. Echter met de juiste kennis en techniek. Het dashboard, stuur en middenconsole met droge stoom reinigen is veilig. Na onze schoonmaak is de binnenkant ontsmet.

🆘 Deze stap zit in elk programma. Tenzij je kiest voor de variant; “Alleen bekleding reinigen” bij programma (4) of variant; “

Stap 2️⃣: Stoelen en bankbekleding basis stomen tegen bacteriën en vuil.

De bank en stoelen in de auto stomen wij oppervlakkig in een programma zonder Vlekken, Schimmel of Geurbehandeling. Hierdoor krijgen wij oppervlakkig vuil (geplakte voedingsresten E.d.) en stof van de bekleding. De stoelen en bank zijn droog na deze behandeling.

🆘 Indien de bekleding vlekken, schimmel of een nare geur heeft, moet de bekleding een shampoo en diep stoom behandeling krijgen. Voor maximale hygiëne raden wij aan om de bank en stoelbekleding regelmatig te laten diep stomen. Zie stap 3. 

Stap 3️⃣: Stoelen en bankbekleding diep stomen en shamponeren tegen vlekken, geur of schimmel.

Bij vlekken, schimmel of geur in de bekleding voeren wij een shampoo en diep stoom behandeling uit als deze behandeling in het programma zit. Ook uitstekend voor het reinigen van urine, ontlasting en braaksel.

🆘 Afhankelijk van de vervuiling van de en type bekleding bepalen wij de hoeveelheid shampoo en natte stoom. Na deze behandeling is de bekleding vochtig. In de warmere periodes kan de bekleding binnen 3 uren al droog zijn. In de winter bij actief gebruik (met de verwarming aan) een dag tot twee. 

Stap 4️⃣: Naden schoon blazen, vloer stofzuigen en stomend uitzuigen

Vuil tussen stoelen en de overige naden schoon blazen. Vervolgens de vloer stofzuigen en stomend uitzuigen. Omdat de stoom met hoge druk wordt uitgeblazen en heet is, zijn wij in staan de vloer maximaal te reinigen.

🆘 In de programma’s met Vlekken, Schimmel, Geur of Lederbehandeling zit een stevige vloer en mattenreiniging. De matten zijn na deze reiniging (licht) vochtig.

Stap 5️⃣: Matten uitkloppen, stofzuigen en stomend uitzuigen.

Alleen uitkloppen en stofzuigen is onvoldoende. Omdat matten het meest te verduren krijgen, is een intensieve reiniging vaak nodig. Omdat diepe vervuiling in bekleding en tapijt nat gereinigd moet worden (dieptereiniging), wordt er shampoo op de mat aangebracht en de watergraad van de stoom aangepast voor maximaal resultaat. 

🆘 In de programma’s met Vlekken, Schimmel, Geur of Lederbehandeling zit een stevige vloer en mattenreiniging. De matten zijn na deze reiniging (licht) vochtig.

Stap 6️⃣: evtl. Lederbehandeling door stoomreinigen, leerreiniger en leerconditioner

Auto’s met lederbekleding hebben regelmatig een lederbehandeling nodig. Hierdoor voorkom je scheurtjes en blijft het leer soepel. Maar boven alles; is schone lederbekleding prettig. Omdat wij met de juiste techniek eerst stomen om de grove vervuiling effectief en veilig te reinigen, is de bekleding ook ontsmet. Hierna gaan wij aan de slag met leerreiniger en conditioner. Ook witte of crème leer kan zo goed als nieuw worden. Wij maken gebruik van premium leerproducten van Amerikaanse of Nederlandse bodem. 

🆘 Het is raadzaam om de auto minimaal één keer per jaar te voorzien van je Coat WaX. 

Stap 7️⃣: Afnemen (of extra poetsen) kunststof en ruiten en spiegels reinigen

Als afronding voor de reiniging aan de binnenkant nemen wij de kunststof af en reinigen de ruiten en spiegels. Schone ruiten en spiegels zijn erg fijn. Maar ook een onderdeel die de nodige aandacht verdient. Omdat een voorruit erg lastig kan zijn om zonder waas goed schoon te krijgen, besteden wij hier extra aandacht aan.
Indien in jouw programma “Kunststof Poetsen” zit, wordt deze behandeling bij deze stap uitgevoerd. 

🆘 Deze stap zit in elk programma. Tenzij je kiest voor de variant; “Alleen bekleding reinigen” bij programma (4) of variant; “

Onderdelen van de buitenkant (exterieur)

Stap 1️⃣: Buitenkant auto wassen met stoom, inclusief velgen, hoeken en naden.

De buitenkant van de auto wassen met hete stoom is veilig en effectief. Omdat stoom heet is, weekt het vuil los. Waardoor deze met speciale absorberende doeken kan worden schoon geveegd. Het exterieur met stoom schoonmaken maakt shampoo en chemicaliën overbodig. Bovendien is stomen ecologisch doordat wij al met vijf liter water de buitenkant, velgen, tankklep en overige hoeken en naden goed schoon krijgen. Ook is stoomreiniging ideaal om mos en beginnende hars te verwijderen. Ingebrande hars moet veelal gepolijst worden. Doorloop de opties voor een perfecte exterieurreiniging. 

🆘 Deurranden en de kofferbakrand worden bij een binnenkant en buitenkant reiniging schoon gemaakt. 

Stap 2️⃣: De auto spraywaxen of machinaal Jet Seal lak beschermende Coat wax aanbrengen

Na het schoonmaken van de buitenkant met stoom kan je ervoor kiezen om de lak nog extra te laten poetsen. Hier zijn er twee variaties is. 
– De snelle detailing spraywax voor een fijnere afwerking en iets meer glans.
– Jet Seal lak beschermende Coat Wax voor bescherming tot wel 12 maanden en diepere glans. Deze Coat Wax brengen wij machinaal aan. Deze behandeling is minimaal eens per jaar aan te raden om de schade van weersinvloeden tegen te gaan. Ook ziet de lak er verzorgder en glanzend uit.

🆘 Deurranden en de kofferbakrand worden bij een binnenkant en buitenkant reiniging schoon gemaakt. 

Losse reiniging voor de auto of bestelbus? Kies programma
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stap 3️⃣: De auto kleien, polijsten en coat waxen

Bij ruwe autolak kan het kleinen een goede uitkomst zijn. Omdat het kleien van de autolak diepe vervuiling verwijdert, neem de glans al  toe. Vervolgens met de fijne pasta polijsten, zorgt voor een enorme verbetering. 
Bij een twee of drie stappen polijsten zal de fijne stap de derde zijn. Stap één en twee zijn voornamelijk voor het wegwerken van lichte (niet voelbare) krassen en doffe lak. Als laatste verzegelen we de lak met de Jet Seal Coat WaX van Chemical Guys (lakbescherming). 
🆘 Deurranden en de kofferbakrand worden bij een binnenkant en buitenkant reiniging schoon gemaakt. 

 

Iedereen in Nederland, in alle gemak, voordelig voorzien van een hygiënisch nette auto” is de missie van Wash and Care.

Zonder voorrijkosten jouw auto, motor, camper of boot reinigen op locatie. 

Wagenparken reinigen doen wij landelijk. Vraag hier een offerte aan.
Voor particulieren in de omgeving van:
A: Aalsmeer, Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem.
B: Barneveld, Beverwijk, Breda.
D: Delft, Den Haag, Dordrecht, Dronten.
E: Ede, Eindhoven, Enkhuizen.
G: Gouda.
H: Haarlem, Harderwijk, Heerhugowaard, Helmond, Hilversum, Hoofddorp, Hoorn.
L: Leiden, Lelystad.
N: Nieuwegein, Nijmegen
P: Purmerend.
R: Rijswijk, Roosendaal, Rotterdam.
S: Schagen, Spijkenisse, ’s-Hertogenbosch.
T: Tilburg.
U: Uden, Utrecht.
W: Weesp, Woerden.
Z: Zeist, Zoetermeer en Zwolle.