Schoon gemaakte auto’s

Interieur en exterieur met hars op de lak gereinigd in Den Haag

Deze Ford Ka van een klant van ons in Den Haag is een goed voorbeeld voor wanneer op de hand reinigen de enige oplossing is. Het is vaak heel fijn om dichtbij de voordeur te kunnen parkeren. Echter zal dit verkeerd uitpakken als deze straat is versierd met bomen. Door de bomen krijg je in enkele maanden hars, mos of vetdruppels op de lak. Het is te adviseren om zo een auto het liefst elke week aan de buitenkant te laten reinigen. Doe je dit niet, raakt de lak in de loop der tijd flink beschadigd. Om dit te laten reinigen en de lak te herstellen, moet vaak het exterieur goed gereinigd worden, om nadien een minimaal twee stappen gepolijst te worden. In situaties als deze waarbij de auto onder de hars of mos is, zie j nog eens het belang van een goede lakbescherming. 

I dit geval was deze klant er snel bij door ons in te schakelen en de auto aan de buitenkant een stevige reiniging te geven. In dit geval was polijsten niet nodig. Doordat de lak nog was voorzien van een goede coating (lakbescherming), kon de hars en vetdruppels niet stevig hechten. Bovendien is de hitte van de stoom in zulke gevallen erg handig. Waarbij we normaal de stoom op grotere afstand houden, hebben we in zulke gevallen meer hitte nodig om de hars en vetdruppel los te weken. Uiteraard hebben we ook het interieur gereinigd. Bij een interieur en exterieur reiniging krijg je je standaard alle deurranden, kofferbakrand en de tankklep schoon. Dit was ook zeer wenselijk. 
Indien een auto gepolijst moet worden omdat alles de lak heeft aangetast, ben je alleen voor de buitenkant minimaal €219 kwijt. Dit is de prijs van 1 stap polijsten en coaten. In veel gevallen moet de auto in twee stappen gepolijst worden voor een mooi resultaat. Hiervoor betaal je €330.
Het is daarom altijd verstandig om de auto geregeld te laten reinigen. 

Wat heeft deze reiniging gekost

Je betaalt wel iets meer dan een normale exterieur reiniging van €25. Omdat het een stuk langer duurt, dat per situatie verschillend is, rekenen we voor hars hier en daar €9. Als de auto in zo een staat verkeert als deze (zowel interieur als exterieur), wordt het gezien als een “Extra vervuilde” voertuig. Bij het boeken hoor je de staat van het voertuig op te geven.
Programma (1):
Interieur en Exterieur €70
Interieur optie: bekleding reinigen €45
Exterieur optie: hars €9
Staat van het voertuig: Extra vervuild €25
Totaal betaald: €149 

Datum reiniging: 15 augustus 2020
Locatie: Den Haag 
Duur programma: 1 uur en 45 minuten door 1 poetser