Geplaatst op Geef een reactie

Verhaal 2: Autoreiniging in Rotterdam en Den Haag

Autoreining aan huis Roterdam en Den Haag

Deze mini blog is bedoeld om kijkers te laten zien hoe de auto’s werden gereinigd in het weekend van week 48. Ook volgt een omschrijving van wat er geboekt was door de klant. De auto’s in dit verhaal zijn gereinigd en gepoetst door Charles en Ik (Ramon).

 

 

 

Auto 1: Hondenlucht reiniging VW Polo in Rotterdam

00:00 tot 01:45
Deze auto was net aangeschaft door Shyvani en het interieur moest worden voorzien van een stoomreiniging om de hondenlucht tegen te gaan, zei ze bij aankomst. Omdat een interieurreiniging zonder optionele reinigingen €45 was geboekt, mocht de klant er niet van uit gaan dat de lucht volledig verdwijnt. Het reinigen van hondenlucht is een intensieve behandeling. De kosten kosten hiervoor zijn vanaf €149. Bij een hondenlucht of rooklucht reiniging, is het interieur rondom shamponeren en diep stomen nodig. 
Omdat ik over het algemeen marketing en de sales  doe, en de avond ervoor tot middennacht heb doorwerkt, heb ik mij hartstikke verslapen. Gelukkig hadden de klanten er lachend begrip voor toen ik hen in de ochtend één voor één belde om te vertellen dat ik mij had verslapen en wij iets later aan zouden komen. Aangezien ik later kwam en het om een student ging, voelde ik de noodzaak om iets extra voor haar te doen. Hierdoor hebben we het interieur intensiever gereinigd dan voor was betaald.

Wat hebben we gedaan

1. Dashboard en alle vakken reinigen met stoom. Aangezien het om hondenlucht ging, was de reiniging extra heet.
2. Matten uitkloppen, stofzuigen, shamponeren en diep stomen. Deels zichtbaar in de video. 
3. De kofferbak, waar de hond merendeels zat, is extra en diep gereinigd. 
4. Onder de stoelen, en overige openingen zijn extra heet gereinigd.
5. Tenslotte de ramen aan de binnenzijde reinigen.
Programma: (7) Rooklucht & Hondenlucht €149

Auto 2: Interieur & Exterieur + bekleding reiniging Hyundai i10 in Capelle aan den IJssel 

01:45 tot 03:45
De auto van Clio in Capelle aan den IJsel had aan de binnenkant iet meer nodig dan een basis interieur €45. Vandaar dat zij had gekozen voor interieur met bekleding reinigen en het exterieur. De bekleding van deze auto is relatief eenvoudig te reinigen. Ook droogt deze bekleding redelijk snel. Zoals ik in de video aangeef is het verstandig om de buitenant van de auto minimaal één keer per jaar op de hand te laten reinigen. Een coat wax aan laten brengen is eveneens een aanrader. Clio had enkel een basis buitenkant reiniging is haar programma. Het verschil tussen de wasstraat en handcarwash is dat je ook plekken schoon krijgt waar een wasstraat niet bij kan. Namelijk; de deurranden, kofferbakrand, tankklep, bovenzijde achterste kenteken, vliegen op je bumper, en ook onder de ruitenwissers. De plek waar vaak dikke vlokken vuil en bladeren ophopen. Ze was er zichtbaar blij mee. Kort erna hebben we een 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Googlebeoordeling ontvangen. Tenslotte wil ik haar van harte bedanken voor de warme welkom. Zoals te zien in de video werden we verwend met twee bakken koffie en koekjes 🤩. 
Programma: (1) Aanbevolen Interieur en Exterieur €129

Auto 3: Schimmelbehandeling rondom & vlekken uit de bekleding reinigen VW Touran in Den Haag

03:45 tot 05:15
De auto van Karina wordt niet vaak gereden. Hierdoor heeft ze grotere kans op schimmel als vocht langdurig in de auto aanwezig is. Schimmel is auto’s ontstaat voornamelijk door vocht in de auto. In het bijzonder wanneer de auto dicht blijft, en er dus minimaal in en uitstroom van lucht is. Veel voertuigen hebben vochtlekkages. Echter merk je daar weinig van doordat men de auto vaak gebruikt. Ver uit de meeste schimmelbehandelingen die wij hebben uitgevoerd, waren ontstaan doordat de auto een behoorlijke lekkage had, waardoor er een aardig plas ontstaat in de kofferruimte, bij de reserve wiel. 

Het interieur van Karina is rondom gereinigd. Indien schimmel op meerdere plekken aanwezig is, is het verstandig om de auto rondom te professioneel te laten reinigen. Alleen de plekken reinigen waar de schimmel zichtbaar is, is niet verstandig. Schimmel verplaatst zich in het voertuig. Soms zonder dat het direct zichtbaar is. 
Bekijk de video van de before en after van deze schimmelreiniging.
Programma: (1) Schimmel Reinigen €149 – rondom reiniging

Auto 4: Interieur extra & exterieur reinigen BMW 1 serie Den Haag 

Vanaf 05:15

Door de vertraging sinds de ochtend, is deze reiniging in het donker uitgevoerd. Echter is dit voor ons geen probleem. Wij hebben uitermate goede verlichting bij ons. Saskia was zichtbaar tevreden. In haar programma zat een uitgebreide interieur reiniging en een basis exterieur reiniging. Hiervoor heeft ze €129 betaald. 
We beginnen altijd bovenaan door het dashboard en alle lege vakken te stoomreinigen. Vervolgens de stoelen in dit geval extra te reinigen tegen diep zittend vuil in het leer – indien stofbekleding; een shampoo en diep stoom behandeling tegen vlekken. Nadien pakken we de vloer aan door eerst de matten uit te kloppen en de vloer uit te zuigen. Vervolgens beide en diep stomen en uitzuigen. De reiniging in het interieur wordt in dit programma afgerond met een kunststof & lederbehandeling – extra reinigen en voeden voor een levendigere en nieuwere uitstraling. Het leer wordt volgens Chemical Guys (Amerikaans) principes in top conditie gebracht. In een basis exterieur reiniging is er niets spannends uitgevoerd behalve, de buitenkant in zijn geheel. Aan de velgen heb ik redelijk wat aandacht aan besteed. Schone deurranden, kofferbakrand en een snelwax (detailer wax) aangebracht. Charles was vooral met de binnenkant bezig. 
Programma: (1) Aanbevolen Interieur en Exterieur €129

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *