Geplaatst op

Auto interieur & bekleding reinigen

Stappenplan bij het uitgebreid reinigen van het auto interieur en bekleding.

Stap 1: De auto wordt opgeruimd. Alle losliggende spullen worden in een plastic zak geplaatst. Ook de spullen waar er een kans bestaat dat die nog waarde voor u hebben. Zoals; bonnen, papier met informatie, tickets etc..

Stap 2: De portierranden, het dashboard en tussen de stoelen schoon maken. De stoom is maximaal 180 graden Celsius heet en  komt met hoge druk uit de pistool. Dit is gunstig voor het schoonmaken van onder andere de ventilatie roosters, het dashboard, tussen en onder de stoelen waar een stofzuiger zelden tot nooit goed bij kan.

Stap 3: De dieptereiniging oftewel shamponeerbehandeling voor de bekleding en matten voorbereiden. Afhankelijk van de hoeveelheid vlekken worden de bekleding en matten wel of niet ingespoten met reinigingsmiddel. Zodat het alvast inweekt wordt de rest van het interieur reiniging voortgezet.

Stap 4: De vloer inclusief kofferbak stofzuigen. De vloer wordt met een krachtige stof/waterzuiger gereinigd. Waar het vuil extra aan de vloer hecht wordt het eerst met de pistool verhit. Door de hitte en de blaaskracht en de stofzuiger die erachteraan wordt gezet, wordt de vloer aanzienlijk schoner.

Stap 5: De bekleding stomen. Dit proces wordt centimeter bij centimeter uitgevoerd. De bekleding is inmiddels ingeweekt met het reinigingsmiddel. Het wordt nu gestoomd en verhit tot 180 graden Celsius. Hierdoor week het vuil nog meer los. Met de waterzuiger wordt de shampoo inclusief het vuil uit de bekleding gezogen.

Stap 6: De ruiten met glasex reinigen.

De auto is nu gereinigd, vlekvrij, geurloos, ontsmet en fris!

De programma’s voor inclusief deze behandeling zijn:

Mogelijk met de volgende stoomreinigingsprogramma’s:

1 ) Showroomklaar interieur & exterieur + stomen & reinigen + lakbescherming

2) Exterieur + Interieur stomen & reinigen + vlekken en of Leerbehandeling

3 ) Interieur stomen & reinigen + vlekkenbehandeling